Ik ben Simone de Vries-Roord en woon in Capelle a/d IJssel. Vanaf dat ik me kan herinneren ben ik weg geweest van katten. Toen ik heel klein was hadden we er thuis twee en dat vond ik geweldig. Mijn moeder was meer een hondenliefhebber. De katten verdwenen toen ik een jaar of 5 was en sinds die tijd hebben we altijd honden gehad.

Dieren zijn zowiezo altijd belangrijk geweest voor mij in mijn leven. Helaas vond mijn moeder het niet goed dat ik een eigen dier had Dat resulteerde in clandestien gehouden cavia's en hamsters onder mijn bed....arme dieren.....Iedere keer als zo'n dier ontdekt werd moest het het huis uit. Ik heb er nooit een mogen houden. Ook was er de wens van een eigen pony zoals zoveel meisjes....Dat die niet vervuld werd kon ik nog wel een beetje begrijpen....maar ik dacht heel vaak:"later als ik groot ben"...........

Inmiddels heel wat jaren, cavia's, konijnen, ratten, verder deel ik mijn leven met man en 4 kinderen en heel wat dieren waaronder een Haflinger en 2 shetlanders. U zult ze allemaal op deze site tegenkomen.

Mijn grote passie is het houden en fokken van Oosterse katten en dan vooral de Oostersen met "de vlekken en de strepen". Ik fok op kleine schaal één of twee nestjes per jaar. De kittens groeien op in huiselijke kring.Ze zijn veel in handen en krijgen veel aandacht waardoor ze goed gesocialiseerd en met een prima karakter "het huis uit gaan" met een stamboom, volledig gevaccineerd, minimaal een kilo zwaar en 13 weken oud. We geven ze ook altijd nog een extra koffertje mee met kittenvoer en een mapje met foto's en goede raad. Graag verneem ik na vertrek af en toe hoe het met "mijn" kittens gaat en foto's zijn meer dan welkom.

Oostersen worden ook wel eens "de honden onder de katten genoemd". Het zijn hele trouwe, aanhankelijke katten en je kunt ze makkelijk wat leren. Al mijn katten vinden apporteren bijvoorbeeld heel leuk. Verder zijn ze onderling heel sociaal. Ik noem het "stapelbare" katten. Ze liggen het liefst bij elkaar op een kluwen en dan vaak ook nog in het kleinste mandje dat er te vinden is. Het is absoluut geen ras om solitair te houden. Ik plaats mijn katten alleen bij mensen die al een kat hebben (het ras maakt natuurlijk niet uit) of die veel thuis zijn.

Ik wens u veel kijkplezier op mijn site en bij vragen: neem gerust contact op!

met vriendelijke groet


Simône de Vries-Roord


 

Index
Even voorstellen